Selecteer uw taal / Sélectionnez votre langue
Nederlands
Persbericht

ROCKWOOL presenteert ROCKWOOL TECLIT®

ROCKWOOL presenteert op de BouwBeurs haar oplossing voor koude-isolatie: het ROCKWOOL TECLIT® systeem. De steenwol fabrikant ontwikkelde ROCKWOOL TECLIT speciaal voor het isoleren van koudeleidingen van technische installaties. Het systeem is geschikt voor drinkwater-, koelwater- en koudeluchtleidingen. Dit hoogwaardige, onbrandbare isolatiesysteem van steenwol combineert alle beproefde eigenschappen van ROCKWOOL producten.

Het ROCKWOOL TECLIT systeem bestaat uit 5 componenten. De robuuste ROCKWOOL TECLIT PS 200 pijpschaal met een hoge vormstabiliteit en drukvastheid. De ROCKWOOL TECLIT Hanger die bestaat uit een robuuste en drukvaste kern van steenwol en die dankzij de externe leidingdrager koudebruggen voorkomt. De ROCKWOOL TECLIT LM 200 lamellendeken van steenwol is robuust en flexibel tegelijk en door zijn buigbaarheid ideaal voor het isoleren van complexe leidingsystemen. De afdichting komt in de vorm van de scheurbestandige ROCKWOOL TECLIT Alutape en de flexibele ROCKWOOL TECLIT Flextape.

5 voordelen in 1 systeem

 1. Brandveilig
  Het onbrandbare isolatiematieriaal garandeert een optimale brandveiligheid en kan onbedekt en zonder extra brandbeveiliging worden geïnstalleerd. Dit reduceert risico’s, spaart tijd, kosten en ruimte uit.
 2. Uiterst robuuste anticondenslaag
  Uniek aan het TECLIT systeem is dat het een uiterst robuuste anticondenslaag heeft, dankzij de nieuw ontwikkelde aluminiumfolie. Deze werd speciaal met glasvezel versterkt en is daardoor veel stootvaster dan de traditionele aluminiumlagen.
 3. Eenvoudig en snel te verwerken
  Het ROCKWOOL TECLIT systeem is heel eenvoudig te installeren in een aanzienlijk kortere tijd dan conventionele isolatiematerialen, vooral bij complexe leidingsystemen met veel ventielen, hoeken en flenzen.
 4. Geschikt voor temperaturen tussen 0 ˚C en 250 ˚C
  Het systeem is speciaal ontwikkeld voor koude-isolatie. Het kan echter ook bij temperaturen tot 250 ˚C worden gebruikt. In technische installaties die met wisselende temperaturen worden gebruikt, voldoet het TECLIT systeem aan de steeds strengere eisen voor koude- en warmte-isolatie.
 5. 15 jaar garantie
  ROCKWOOL verstrekt tot 15 jaar garantie op de isolerende eigenschappen van het TECLIT systeem. Voorwaarde hiervoor is dat het systeem correct en uitsluitend met TECLIT componenten geïnstalleerd is, door een ROCKWOOL gecertificeerd installateur. Een opleiding tot gecertificeerd ROCKWOOL TECLIT isoleerder wordt aangeboden via het Nederlandse Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor de Isolatiebranche (OOI).

Getest door het FIW
Het ROCKWOOL TECLIT systeem werd onder extreme omstandigheden getest door het onafhankelijk instituut FIW (Forschungsinstitut für Wärmeschutz) in München, en geschikt bevonden voor koude-isolatie.

 

Back