Isolatie voor spouwmuren

Veel woningen die tussen 1920 en 1976 zijn gebouwd hebben een niet-geïsoleerde spouwmuur. Via de buitenmuren verdwijnt circa 20% van de warmte; het is dus altijd aan te raden de spouwmuren te isoleren. Het isoleren van de spouw met RockFit spouwmuurisolatie heeft direct effect op zowel de thermische als akoestische prestaties van het gebouw.

RockFit Mono

RockFit Mono is een soepele en waterafstotende spouwplaat (ca. 45 kg/m³).

Toepassing 
RockFit Mono is geschikt voor thermische en akoestische isolatie van geheel of gedeeltelijk gevulde spouwmuren en van vliesgevels met gesloten voegen.

RockFit Mono

RockFit Mono, productfoto, gevel, spouwmuurisolatie

RockFit Duo

RockFit Duo is een rotswolpaat met een harde voorzijde (ca. 70 kg/m3), voorzien van ruitraster en een flexibele achterzijde (ca. 45 kg/m3).

Toepassing
RockFit Duo is uitermate geschikt als thermische en akoestische isolatie voor vliesgevels met open of gesloten voegen, alsook voor gemetselde spouwmuren met gedeeltelijke spouwvulling of volledige spouwvulling.

RockFit Duo

RockFit Duo, productfoto, gevel, spouwmuurisolatie

RockFit Duo: unieke isolatieplaat met twee verschillende zijden

RockFit Duo heeft 2 verschillende zijden. De ene is hard, de andere flexibel. De flexibele zijde wordt tegen het binnenblad van de spouw geplaatst. Door de goede aansluiting op het binnenspouwblad wordt warmteverlies door convectiestromen voorkomen. Door de harde zijde blijft de plaat stevig en makkelijk hanteerbaar, biedt het een betere weerbestendigheid en een hogere weerstand tegen indrukking bij het plaatsen van de rozetten.

RockFit Premium

RockFit Premium is een extra stevige (ca. 70 kg/m³) en waterafstotende spouwplaat met hoge thermische prestatie.

Toepassing
RockFit Premium is geschikt voor thermische en akoestische isolatie van gedeeltelijk of geheel gevulde spouwmuren en vliesgevels met open of met gesloten voegen.

RockFit Premium

RockFit Premium, productfoto, gevel, spouwmuurisolatie