De ROCKWOOL Group

Sterk in rotswol

Over de ROCKWOOL Group

ROCKWOOL BVBA maakt deel uit van de ROCKWOOL Group. Als Benelux organisatie met 1 fabriek en 1.200 medewerkers leveren wij geavanceerde isolatiesystemen voor gebouwen.

Bij de ROCKWOOL Group willen wij het leven van iedereen die met onze oplossingen in aanraking komt verrijken. Door onze expertise zijn we in staat een groot aantal belangrijke hedendaagse uitdagingen op het gebied van duurzaamheid en ontwikkeling aan te gaan – van reductie van energieverbruik en geluidsoverlast tot bescherming tegen brand, waterschaarste en overstromingen. Ons productaanbod weerspiegelt de diversiteit van wereldwijde behoeften en helpt onze partners tegelijkertijd bij het verkleinen van hun CO2-voetafdruk.

Rotswol is een veelzijdig materiaal en vormt de basis van al onze bedrijven. Met ongeveer 10.500 enthousiaste collega's in meer dan 38 landen zijn wij wereldmarktleider op het gebied van rotswoloplossingen – van bouwisolatie tot akoestische plafonds, van externe gevelbekledingsystemen tot oplossingen voor glastuinbouw, van speciaal geëngineerde vezels voor industrieel gebruik tot isolatie voor de procesindustrie, scheepvaart en offshore.

Onze geschiedenis
De geschiedenis van ROCKWOOL gaat terug naar begin twintigste eeuw, toen de bijzondere eigenschappen van rotswol werden ontdekt op het vulkanisch eiland Hawaii. Wetenschappers troffen een wolachtig materiaal aan in de bomen rondom de actieve vulkaan Kilauea: rotswol in haar pure, natuurlijke vorm. Het materiaal bleek over uitzonderlijke brandwerende en isolerende eigenschappen te beschikken. In 1937 bracht Gustav Kähler het vulkanische materiaal naar Denemarken en zette nabij Kopenhagen zijn eerste rotswolfabriek op. In deze fabriek werd het natuurlijke proces van de vulkaanuitbarsting nagebootst. Wegens succes breidde het bedrijf uit naar het buitenland door het opzetten van nieuwe fabrieken en overnames van bestaande rotswolfabrieken. Ook vandaag wordt het natuurlijk proces van de vulkaanuitbarsting in deze fabrieken nog altijd nagebootst. 

Unieke productvoordelen
Het vulkanisch gesteente waarvan rotswol wordt gemaakt, is niet alleen duurzaam en op natuurlijke wijze hernieuwbaar, maar biedt ook een unieke combinatie van voordelige eigenschappen. Al onze isolatieproducten beschikken over uitstekende brandwerende, geluidsisolerende en thermische eigenschappen, en hebben bovendien een zeer lange levensduur van gemiddeld 75 jaar.

Video thumb, woman, sun, silhouette, window

Vier unieke voordelen..

Rotswol is de basis van al onze isolatieproducten.
ROCKWOOL rotswol heeft behalve isolerende kwaliteiten een aantal andere unieke eigenschappen. Het materiaal is uiterst brandveilig en duurzaam, vergroot het akoestisch comfort en heeft een zeer lange levensduur van gemiddeld 75 jaar.

01

Buitengewoon brandveilig

Simpel gezegd: steen brandt niet

Gemaakt van het vulkanisch gesteente basalt biedt ROCKWOOL steenwol op natuurlijke wijze een ongeëvenaarde wering tegen vuur. Zo levert het een belangrijke bijdrage aan de brandveiligheid van gebouwen.

Meer over brandveiligheid

02

Uitstekende akoestische prestaties

Steen houdt niet alleen hitte en vuur tegen

Isoleren met ROCKWOOL steenwol is een zeer effectieve vorm van geluidsisolatie: het absorbeert geluid en vermindert geluidstrillingen in hoge mate.

Meer over akoestiek

03

Uiterst duurzaam

ROCKWOOL steenwol is uiterst duurzaam

Niet alleen helpt het bij het creëren van duurzame gebouwen, het wordt ook duurzaam geproduceerd en gemaakt van duurzame grondstoffen. Het draagt bij aan CO2-reductie en is 100% recyclebaar.

Meer over duurzaamheid

04

Lange levensduur

Net als steen, heeft ROCKWOOL steenwol isolatie een zeer lange levensduur

Het materiaal gaat gemiddeld 75 jaar mee en blijft gedurende de totale levensduur onverminderd presteren.

Meer over lange levensduur