ROCKWOOL Group bestaat 80 jaar

15 november 2017

Dit jaar viert de ROCKWOOL Group haar 80-jarig jubileum. In 1937 produceerden de oprichters voor de eerste keer steenwol in het Deense Hedehusene, waar vandaag de dag nog steeds het hoofdkantoor gevestigd is.

Production at the Factory in Hedehusene late 1930.

Sinds de productiestart in 1937 heeft de ROCKWOOL Group haar aanbod van producten en oplossingen sterk uitgebreid. Anno 2017 zijn er wereldwijd ruim 10.800 mensen in dienst en is de Group met 40 verkoop- en productielocaties actief in 38 landen. De producten worden verkocht in meer dan 100 landen over de hele wereld. 

Sinds de oprichting heeft ROCKWOOL altijd één duidelijk doel voor ogen gehad: het ontketenen van de natuurlijke kracht van steen en deze omzetten in producten die het leven van mensen veiliger, comfortabeler, productiever en esthetisch aangenamer maken. En terwijl we meer leren over de krachten van rotswol, ontdekken we steeds meer mogelijkheden om een positieve bijdrage te leveren aan de wereld.

De uitdagingen van vandaag zijn de kansen van morgen

Wij zien de uitdaging van de massale verstedelijking en klimaatverandering als kansen voor de ROCKWOOL Group om een bijdrage te leveren aan het verrijken van levens en het verkleinen van de CO2 voetafdruk van mensen. Gedurende ons 80-jarig bestaan hebben we bij het opstellen en uitvoeren van onze huidige strategie voortgebouwd op de successen en ervaringen uit het verleden teneinde een solide basis voor de toekomst te scheppen. Dit was mede mogelijk dankzij onze klanten die al vele jaren met ons samenwerken om vooraanstaande gebouwen en installaties te bouwen – waaronder enkele van 's werelds beroemdste bezienswaardigheden. Daar zijn we trots op. 

 

Over de ROCKWOOL Group

ROCKWOOL B.V. maakt deel uit van de ROCKWOOL Group. Als Benelux organisatie met 1 fabriek en 1.200 medewerkers leveren wij geavanceerde isolatiesystemen voor gebouwen. 

Bij de ROCKWOOL Group willen wij het leven van iedereen die met onze oplossingen in aanraking komt verrijken. Door onze expertise zijn we in staat een groot aantal belangrijke hedendaagse uitdagingen op het gebied van duurzaamheid en ontwikkeling aan te gaan – van reductie van energieverbruik en geluidsoverlast tot bescherming tegen brand, waterschaarste en overstromingen. 

Ons productaanbod weerspiegelt de diversiteit van wereldwijde behoeften en helpt onze partners tegelijkertijd bij het verkleinen van hun CO2-voetafdruk.

Rotswol is een veelzijdig materiaal en vormt de basis van al onze bedrijven. Met ongeveer 10.500 enthousiaste collega's in meer dan 38 landen zijn wij wereldmarktleider op het gebied van rotswoloplossingen – van bouwisolatie tot akoestische plafonds, van externe gevelbekledingsystemen tot oplossingen voor glastuinbouw, van speciaal geëngineerde vezels voor industrieel gebruik tot isolatie voor de procesindustrie, scheepvaart en offshore.