ROCKWOOL® presenteert oplossing voor koude-isolatie: TECLIT® systeem

01 november 2016

ROCKWOOL presenteert op de BouwBeurs haar oplossing voor koude-isolatie: het ROCKWOOL TECLIT® systeem. De steenwol fabrikant ontwikkelde ROCKWOOL TECLIT speciaal voor het isoleren van koudeleidingen van technische installaties. Het systeem is geschikt voor drinkwater-, koelwater- en koudeluchtleidingen. Dit hoogwaardige, onbrandbare isolatiesysteem van steenwol combineert alle beproefde eigenschappen van ROCKWOOL producten.

hvac, teclit

Het ROCKWOOL TECLIT systeem bestaat uit 5 componenten. De robuuste ROCKWOOL TECLIT PS 200 pijpschaal met een hoge vormstabiliteit en drukvastheid. De ROCKWOOL TECLIT Hanger die bestaat uit een robuuste en drukvaste kern van rotswol en die dankzij de externe leidingdrager koudebruggen voorkomt. De ROCKWOOL TECLIT LM 200 lamellendeken van rotswol is robuust en flexibel tegelijk en door zijn buigbaarheid ideaal voor het isoleren van complexe leidingsystemen. De afdichting komt in de vorm van de scheurbestandige ROCKWOOL TECLIT Alutape en de flexibele ROCKWOOL TECLIT Flextape.

 

Getest door het FIW

Het ROCKWOOL TECLIT systeem werd onder extreme omstandigheden getest door het onafhankelijk instituut FIW (Forschungsinstitut für Wärmeschutz) in München, en geschikt bevonden voor koude-isolatie.

Meerdere voordelen in 1 systeem

1. Brandveilig
Het onbrandbare isolatiematieriaal garandeert een optimale brandveiligheid en kan onbedekt en zonder extra brandbeveiliging worden geïnstalleerd. Dit reduceert risico’s, spaart tijd, kosten en ruimte uit.

2. Uiterst robuuste anticondenslaag
Uniek aan het TECLIT systeem is dat het een uiterst robuuste anticondenslaag heeft, dankzij de nieuw ontwikkelde aluminiumfolie. Deze werd speciaal met glasvezel versterkt en is daardoor veel stootvaster dan de traditionele aluminiumlagen.

3. Eenvoudig en snel te verwerken
Het ROCKWOOL TECLIT systeem is heel eenvoudig te installeren in een aanzienlijk kortere tijd dan conventionele isolatiematerialen, vooral bij complexe leidingsystemen met veel ventielen, hoeken en flenzen.

4. Geschikt voor temperaturen tussen 0 ˚C en 250 ˚C
Het systeem is speciaal ontwikkeld voor koude-isolatie. Het kan echter ook bij temperaturen tot 250 ˚C worden gebruikt. In technische installaties die met wisselende temperaturen worden gebruikt, voldoet het TECLIT systeem aan de steeds strengere eisen voor koude- en warmte-isolatie.

Over de ROCKWOOL Group

ROCKWOOL B.V. maakt deel uit van de ROCKWOOL Group. Als Benelux organisatie met 1 fabriek en 1.200 medewerkers leveren wij geavanceerde isolatiesystemen voor gebouwen. 

Bij de ROCKWOOL Group willen wij het leven van iedereen die met onze oplossingen in aanraking komt verrijken. Door onze expertise zijn we in staat een groot aantal belangrijke hedendaagse uitdagingen op het gebied van duurzaamheid en ontwikkeling aan te gaan – van reductie van energieverbruik en geluidsoverlast tot bescherming tegen brand, waterschaarste en overstromingen. 

Ons productaanbod weerspiegelt de diversiteit van wereldwijde behoeften en helpt onze partners tegelijkertijd bij het verkleinen van hun CO2-voetafdruk.

Rotswol is een veelzijdig materiaal en vormt de basis van al onze bedrijven. Met ongeveer 10.500 enthousiaste collega's in meer dan 38 landen zijn wij wereldmarktleider op het gebied van rotswoloplossingen – van bouwisolatie tot akoestische plafonds, van externe gevelbekledingsystemen tot oplossingen voor glastuinbouw, van speciaal geëngineerde vezels voor industrieel gebruik tot isolatie voor de procesindustrie, scheepvaart en offshore.