Toepassingen

Onze isolatieproducten zijn gebaseerd op innovatieve rotswoltechnologie

Ontdek onze diverse isolatieoplossingen

RockWorld imagery, products with life, house, greenery, architecture
RockFit gevelisolatie

Gevel

Het ROCKWOOL RockFit assortiment gevelisolatie biedt oplossingen voor het isoleren van spouwmuren, vliesgevels, buitengevels, geventileerde gevels en metalen gevels.

Naar gevelisolatie
RockWorld imagery, Modern living, iphone, ipad, family, couch
RockSono wandisolatie

Wand

ROCKWOOL RockSono wandisolatie voor houten en lichte metalen scheidingswanden en voorzetwanden vergroot het thermisch en akoestisch comfort.

Naar wandisolatie
people on the floor - record player
RockFloor vloerisolatie

Vloer

ROCKWOOL RockFloor vloerisolatie is uitermate geschikt voor het thermisch en akoestisch isoleren van zwevende dekvloeren, houten vloeren en begane grondvloeren.

Naar vloerisolatie
House outdoor
Rear view of woman walking by swimming pool. wood house. Outside.
RockRoof dakisolatie

Hellend dak

RockRoof isolatie voor hellende daken met vaste of variabele keper-/sporenafstanden vergroten het thermisch en akoestisch comfort van de onderliggende ruimte.

Naar hellend dak isolatie
RockWorld imagery,The Big Picture, building, architecture, Statoil Fornebu, Annual Report 2012
Platdak isolatie

Plat dak

ROCKWOOL dakisolatie voor het plat dak is brandveilig, duurzaam, heeft een lange levensduur en vergroot het akoestisch comfort.

Naar platdakisolatie
HVAC, technische isolatie, segmentfoto, TECLIT, ROCKWOOL 810, nl, vl, fr
Technische isolatie

HVAC & Fire Protection

ROCKWOOL technische isolatie oplossingen voor thermische en koude-isolatie en brandwerende toepassingen zijn bewezen effectief op het gebied van technische en brandwerende isolatie.

Naar technische isolatie
worker, helmet, process, owner, pipes, pipe, pipelines, people, four people, engineer, industry, industrial, plant, ProRox, energy,four persons, chemical, oil, energy, safe,
Industrie

Industriële isolatie

ROCKWOOL Technical Insulation levert thermische, akoestische, brandwerende en energiezuinige isolatieoplossingen voor technische installaties in de procesindustrie en de scheepsbouw en offshore markt.

Naar industriële isolatie
people, naval, marine, ship, cruise, cruise ship, passenger, deck, cruise liner, woman, boat, SeaRox
Marine & Offshore

Scheepsbouw & Offshore

ROCKWOOL Technical Insulation levert thermische, akoestische en brandveilige isolatie voor schepen en offshore platforms.

Naar Marine & Offshore isolatie

De kracht van rotswol

We kunnen de natuurlijke kracht van steen opsplitsen in een aantal sterke punten. De sterke punten van rotswol zijn inherent aan de veelzijdige mogelijkheden die steen ons biedt. Het gaat hier om goede redenen om een van de meest voorkomende grondstoffen ter wereld te gebruiken voor unieke en nuttige oplossingen voor onze klanten.

01

Thermisch comfort

Energie besparen door optimaal binnenklimaat

Een optimaal binnenklimaat is belangrijk voor gezonde en comfortabele woon- en werkomstandigheden. Thermisch comfort zorgt bovendien voor dalende kosten van verwarming, koeling en ventilatie en ook de ecologische voetafdruk van een gebouw wordt kleiner.

Thermisch comfort rotswol

02

Brandveiligheid

Bestand tegen temperaturen tot boven 1.000 °C

Bouwgrond is een schaars goed in stedelijke gebieden en steeds meer mensen wonen en werken in hoge gebouwen. Dit biedt briljante en veilige woonoplossingen, maar kan ook ernstige gevolgen hebben als er een brand uitbreekt.

Brandveiligheid rotswol

03

Geluidsisolatie

Geluiden blokkeren, absorberen of versterken

Spoorwegen, tramsporen, wegen, vliegvelden: een goede infrastructuur is cruciaal voor het leven in de stad, maar kan leiden tot geluidsoverlast. Trillingen in de grond, verkeerslawaai en geluidshinder door mensen hebben allemaal een aanzienlijke negatieve impact op ons welzijn, vooral in dichtbevolkte gebieden. Een goede geluidsisolatie van gebouwen kan de geluidshinder verminderen.

Geluidsisolatie rotswol

04

Circulariteit

Herbruikbare en recyclebare materialen

Wij vinden het belangrijk om de grondstoffen van onze planeet, zoals steen, beter te gebruiken. Rotswol is een duurzaam materiaal: het wordt duurzaam geproduceerd, is gemaakt van duurzame grondstoffen en draagt letterlijk zijn steentje bij aan het creëren van duurzame gebouwen. Dankzij onze recyclebare producten kunnen we een circulair bedrijfsmodel hanteren.

Circulariteit rotswol

05

Lange levensduur

Prestaties verbeteren en grotere stabiliteit tegen lagere kosten

Duurzame steden bouwen die berekend zijn op de bevolking van nu en morgen: dat is de uitdaging waar we voor staan. Deze uitdaging vraagt om gebouwen die gemaakt zijn van robuuste elementen en hierdoor minder technische supervisie en renovatie vergen. Rotswol maakt het mogelijk om deze duurzame steden te bouwen.

Lange levensduur rotswol

06

Waterafstotendheid

Goede luchtkwaliteit in gebouwen

Een groot deel van ons leven brengen we door in gebouwen, waar de luchtkwaliteit vaak van slechte kwaliteit is. Als er onvoldoende wordt geïsoleerd, ontstaat het risico dat warme, vochtige lucht condenseert op koude of onvoldoende geïsoleerde oppervlakten, waardoor schimmel kan ontstaan. Rotswol gaat niet alleen schimmelvorming tegen, maar is bovendien dampopen en waterafstotend.

Waterafstotendheid rotswol

07

Ontwerpvrijheid

Fraaie vormgeving én sterke productprestaties

Mensen voelen zich meer op hun gemak en gemotiveerd wanneer ze in een mooie omgeving wonen of werken. Een plek waar mensen graag tijd doorbrengen kan de sociale samenhang vergroten en buurten veiliger en gezonder maken. De architect die inspirerende gebouwen wil ontwerpen, heeft daarvoor flexibele en esthetisch veelzijdige materialen nodig.

Vormgeving rotswol