Via een slecht- of niet-geïsoleerde buitenmuur gaat veel warmte en energie verloren. Met goede isolatie van de buitenmuur kun je veel energie besparen en een verhoogd wooncomfort realiseren. ROCKWOOL isolatie voor buitenmuren zorgt niet alleen voor thermische isolatie, het levert ook een belangrijke bijdrage aan vermindering van geluidsoverlast. ROCKWOOL doe-het-zelf isolatie voor buitenmuren is bovendien brandveilig.

Je kunt een buitenmuur zelf isoleren door aan de binnenzijde van de buitenmuur een voorzetwand te plaatsen. Met RockSono Solid kun je zowel een houten als metal stud voorzetwand isoleren. Je kunt de buitenmuur ook laten isoleren, door het laten inblazen van rotswol.

Premie voor buitenmuurisolatie

De federale overheid, de provincies en gemeentes hebben diverse subsidies, leningen en andere regelingen voor woningeigenaren. De regelingen wijzigen regelmatig. Kijk op premiezoeker.be voor meer informatie over isolatie premies voor buitenmuren en spouwmuren.

RockSono Solid

RockSono Solid is een stevige en veerkrachtige rotswolisolatieplaat, die snel en eenvoudig te verwerken is. De isolatieplaat heeft uitstekende akoestische eigenschappen en is geschikt voor het isoleren van de binnenzijde van de gevel.

Naar productinformatie
RockSono Solid, GBI, packshot

Rockfit Mono

Rockfit Mono is speciaal ontworpen voor het isoleren van spouwmuren. De rotswol isolatieplaat is stevig en veerkrachtig. De isolatieplaten zijn waterafstotend en gemakkelijk toe te passen op de binnenconstructie, in hoeken of rond ramen en deuren. De spouwplaten hebben uitstekende thermische, brandwerende en geluidwerende eigenschappen.

Naar productinformatie
verpakking

Veelgestelde vragen

DIY

Doe-het-zelf

Kan ik een buitenmuur isoleren met ROCKWOOL doe-het-zelf-producten?

Ja. Via de buitenmuren verdwijnt circa 20% van de warmte, dus het is altijd aan te raden deze te isoleren. Je kunt dit doen door aan de binnenkant een voorzetwand te maken van houten regelwerk. In de tussenruimte plaats je RockSono Solid. Je kunt buitenmuren alleen van binnenuit isoleren met onze doe-het-zelf producten.