Via een niet geïsoleerde vloeren en plafonds gaat veel warmte verloren. Door toepassing van ROCKWOOL doe-het-zelf vloer- of plafondisolatie blijft het huis warmer en gebruik je minder energie om de woning op te warmen. Of juist te koelen in de warme maanden. Door het isoleren van bijvoorbeeld de vloer van je rommelzolder, kun je flink op je energierekening besparen. Dat is goed voor de portemonnee. Daarnaast wordt met goede vloerisolatie geluidsoverlast tot een minimum beperkt. Geluidsisolatie van de vloer vergroot het wooncomfort en draagt bovendien bij aan een betere privacy. 

Premie voor vloerisolatie

De federale overheid, de provincies en gemeentes hebben diverse subsidies, leningen en andere regelingen voor woningeigenaren. De regelingen wijzigen regelmatig. Kijk op premiezoeker.be voor meer informatie over vloerisolatie premies.

RockSono Solid

RockSono Solid is geschikt voor het isoleren van houten vloeren en betonnen vloeren en plafonds. De rotswol isolatieplaat is licht, veerkrachtig en heeft uitstekende akoestische eigenschappen, voorkomt warmteverlies en helpt zo energie besparen. Je kunt er nieuwe én bestaande vloeren van zowel boven- alsook onderaf mee isoleren.

Naar productinformatie
verpakking

Veelgestelde vragen

DIY

Doe-het-zelf

Welk ROCKWOOL product is geschikt voor het isoleren van de houten vloer boven de kruipruimte?

De houten vloer boven de kruipruimte kan met alle ROCKWOOL RockSono isolatieproducten geïsoleerd worden.

Moet er een dampremmende folie worden aangepast bij het isoleren van de kruipruimte?

Nee dit is niet nodig: vochtige binnenlucht stijgt en zal dus vooral door het dak en de muren een weg naar buiten zoeken. Voor de bevordering van de luchtdichtheid van de constructie en daarmee een optimaal thermisch rendement, kun je wel aan de onderzijde van de isolatie een dampopen folie aanbrengen.

Welke isolatiedikte kan ik het beste gebruiken?

Hoe dikker het isolatiemateriaal, des te beter het isolatieresultaat en hoe meer energie je bespaart. Kijk wel even goed of je voldoende ruimte hebt voor een bepaalde dikte isolatiemateriaal.