Onder de noemer REDAir® biedt ROCKWOOL oplossingen voor geventileerde gevels. REDAir combineert de uitstekende thermische, akoestische en brandveilige eigenschappen van ROCKWOOL isolatie met een esthetisch hoogwaardige gevelbekleding naar keuze. Het houten regelwerk voor de bevestiging van de gevelbekleding komt niet in de isolatie (zoals bij de traditionele gevelopbouw), maar ervoor, door middel van speciale afstandschroeven. Zo ontstaat een ononderbroken isolatielaag die voor een optimaal geïsoleerde én slanke gevelconstructie zorgt. Ook draagt de REDAir constructie bij aan de levensduur van een gebouw. De REDAir geveloplossing kan worden afgewerkt met diverse materialen als Rockpanel® plaatmateriaal, hout, aluminium, tegels of leien. De decoratieve gevelbekleding beschermt het pand niet alleen tegen weersomstandigheden, maar draagt ook bij aan de uitstraling van het gebouw.

01

Ontwerpvrijheid

REDAir kan worden afgewerkt met uiteenlopende gevelbekledingen.

Dit biedt architecten en ontwerpers alle vrijheid om hun creatieve en unieke visie te verwezenlijken, zodat hun gebouw een inspiratie wordt voor de omgeving.

02

Optimaal thermisch rendement

De ononderbroken ROCKWOOL isolatielaag zorgt samen met de decoratieve gevelbekleding voor een optimaal geïsoleerde en slanke gevelconstructie in vergelijking met een traditionele gevelopbouw.

REDAir komt dan ook tegemoet aan de actuele eisen op het gebied van duurzaam bouwen.

03

Lange levensduur

Vocht wordt op een natuurlijke manier afgevoerd via de circulerende luchtstroom in de spouwruimte, zodat het isolatiemateriaal in goede staat blijft en gedurende de gehele levensduur van het gebouw voor optimale thermische prestaties zorgt.

Flexibele oplossing voor de toekomst De REDAir geveloplossing is ontworpen om ook toekomstige uitdagingen te realiseren, zowel esthetisch als energetisch.

04

Tijdwinst dankzij snelle verwerking

REDAir oplossingen zijn dankzij hun eenvoudige samenstelling gemakkelijk en snel te monteren.

De afstandschroeven zorgen voor het efficiënt uitlijnen van de gevel. In de meeste gevallen is een ROCKWOOL isolatieplaat zelfs met één bevestiger aan te brengen.

05

Bestand tegen weersinvloeden

Een REDAir geventileerde gevel biedt een optimale bescherming tegen zon, regen en vocht.

De geventileerde ruimte tussen de gevelbekleding en de ROCKWOOL isolatie voorkomt dat regenwater binnendringt, en zorgt ervoor dat waterdamp op natuurlijke wijze van binnen naar buiten wordt afgevoerd.

06

Geschikt voor nieuwbouw en renovatie

REDAir is zowel voor nieuwbouw als renovatie geschikt.

Tijdens de korte montageperiode is het bijvoorbeeld niet nodig dat bewoners hun huis verlaten, zodat een renovatie voor hen minder ingrijpend verloopt. Bovendien hoeft de fundering van een gebouw niet aangepast te worden, omdat REDAir oplossingen licht van gewicht zijn.

REDAir combineert uitstekend met Rockpanel® gevelbekleding

Het decoratieve Rockpanel plaatmateriaal wordt al jaar en dag toegepast voor de afwerking van gevels en detailleringen rondom het dak. De korte verwerkingstijden, lange levensduur en het onderhoudsvriendelijke karakter van Rockpanel gevelbekleding verlagen tevens de totale kosten voor de gebouwschil. Met de ruime keuze aan designs uit het Rockpanel assortiment krijgt elk gebouw de gewenste uitstraling.

Naar rockpanel.nl
bim