Foto credits: Anže Cokl

Referentiecases

Bekijk onze verschillende referentiecases & testimonials

Type isolatie

Soort project

Merken

Land

We kunnen geen resultaten vinden op basis van je zoekopdracht

Hotel Breeze, cavity, ventilated facade, high rise building, PV panels
Gevel
27 mei 2020

Breeze hotel: sterk staaltje van duurzame innovatie

Hotel Breeze aan het IJmeer in Amsterdam is het eerste Zero Energy Hotel ter wereld dat volledig dankzij de zon, wind en aardmassa wordt verwarmd, gekoeld en geventileerd. Het hotel kan volledig in haar eigen energiebehoefte voorzien. En dat is indirect te danken aan de toepassing van de Rockfit Premium spouwplaten van ROCKWOOL.

Lees meer
Reference project, AZ Delta, hospital, GBI, FRI, HVAC-FP
Alle toepassingen
28 okt 2019

AZ Delta: groot ziekenhuis met kleine voetafdruk

AZ Delta: een ziekenhuis dat werd gebouwd volgens een slim ontwerp met duurzaamheid in de hoofdrol. Een intelligent, circulair, energiezuinig én veilig gebouwencomplex waarin ROCKWOOL rotswol veelvuldig werd toegepast.

Lees meer
Project, reference, Loods 23
Plat dak
12 jun 2019

Unieke rotswolstructuur ideaal voor Loods 23

Bij de renovatie van de Gentse Loods 23 waren de aspecten stabiliteit, brandveiligheid en akoestiek van groot belang. Architect en aannemer kozen daarom resoluut voor ROCKWOOL dakisolatie om het platte dak te isoleren.

Lees meer
Project, reference, Soons Interieurbouw, ROCKCYCLE, recycle
Plat dak
12 jun 2019

Circulaire plat dak isolatie voor Soons Interieurbouw

Het pand van Soons Interieurbouw in Schimmert was toe aan een dakrenovatie. Terwijl het stalen dak gefaseerd voorzien werd van een nieuwe rotswol isolatie, werden de oude rotswol platen van het dak gehaald en retour genomen via de ROCKCYCLE® recyclingservice van ROCKWOOL.

Lees meer
Frans Masereel Centrum, reference project, FRI, BE
Plat dak
22 mrt 2019

ROCKWOOL plat dak isolatie voor Frans Masereel Centrum

Het dak van het nieuwe paviljoen van het Frans Masereel Centrum heeft de vorm van een taart, ofwel 'Machikado'. De bijzondere dakstructuur, samengesteld uit 762 houden balken, werd geïsoleerd met ROCKWOOL rotswol. Lees meer over de keuze voor rotswol in deze projectbeschrijving.

Lees meer
Zwevegem swimming pool, REDAir, RockFit Duo, ventilated facade
Geventileerde gevel
01 okt 2018

Duurzame isolatie voor geventileerde gevel zwembad

Het nieuwe gemeentelijke zwembad van Zwevegem maakt deel uit van een PPS-project. Een bepalende factor bij dergelijke projecten is de hoge kwaliteit en de lange levensduur van de bouwmaterialen. Voor de isolatie van de geventileerde gevel genoot de REDAir® oplossing van ROCKWOOL als snel de voorkeur van de bouwheer en ontwerpers.

Lees meer
Laad meer

01

Thermisch comfort

Energie besparen door optimaal binnenklimaat

Een optimaal binnenklimaat is belangrijk voor gezonde en comfortabele woon- en werkomstandigheden. Thermisch comfort zorgt bovendien voor dalende kosten van verwarming, koeling en ventilatie en ook de ecologische voetafdruk van een gebouw wordt kleiner.

Thermisch comfort rotswol

02

Brandveiligheid

Bestand tegen temperaturen tot boven 1.000 °C

Bouwgrond is een schaars goed in stedelijke gebieden en steeds meer mensen wonen en werken in hoge gebouwen. Dit biedt briljante en veilige woonoplossingen, maar kan ook ernstige gevolgen hebben als er een brand uitbreekt.

Brandveiligheid rotswol

03

Geluidsisolatie

Geluiden blokkeren, absorberen of versterken

Spoorwegen, tramsporen, wegen, vliegvelden: een goede infrastructuur is cruciaal voor het leven in de stad, maar kan leiden tot geluidsoverlast. Trillingen in de grond, verkeerslawaai en geluidshinder door mensen hebben allemaal een aanzienlijke negatieve impact op ons welzijn, vooral in dichtbevolkte gebieden. Een goede geluidsisolatie van gebouwen kan de geluidshinder verminderen.

Geluidsisolatie rotswol

04

Circulariteit

Herbruikbare en recyclebare materialen

Wij vinden het belangrijk om de grondstoffen van onze planeet, zoals steen, beter te gebruiken. Rotswol is een duurzaam materiaal: het wordt duurzaam geproduceerd, is gemaakt van duurzame grondstoffen en draagt letterlijk zijn steentje bij aan het creëren van duurzame gebouwen. Dankzij onze recyclebare producten kunnen we een circulair bedrijfsmodel hanteren.

Circulariteit rotswol

05

Lange levensduur

Prestaties verbeteren en grotere stabiliteit tegen lagere kosten

Duurzame steden bouwen die berekend zijn op de bevolking van nu en morgen: dat is de uitdaging waar we voor staan. Deze uitdaging vraagt om gebouwen die gemaakt zijn van robuuste elementen en hierdoor minder technische supervisie en renovatie vergen. Rotswol maakt het mogelijk om deze duurzame steden te bouwen.

Lange levensduur rotswol

06

Waterafstotendheid

Goede luchtkwaliteit in gebouwen

Een groot deel van ons leven brengen we door in gebouwen, waar de luchtkwaliteit vaak van slechte kwaliteit is. Als er onvoldoende wordt geïsoleerd, ontstaat het risico dat warme, vochtige lucht condenseert op koude of onvoldoende geïsoleerde oppervlakten, waardoor schimmel kan ontstaan. Rotswol gaat niet alleen schimmelvorming tegen, maar is bovendien dampopen en waterafstotend.

Waterafstotendheid rotswol

07

Ontwerpvrijheid

Fraaie vormgeving én sterke productprestaties

Mensen voelen zich meer op hun gemak en gemotiveerd wanneer ze in een mooie omgeving wonen of werken. Een plek waar mensen graag tijd doorbrengen kan de sociale samenhang vergroten en buurten veiliger en gezonder maken. De architect die inspirerende gebouwen wil ontwerpen, heeft daarvoor flexibele en esthetisch veelzijdige materialen nodig.

Vormgeving rotswol