Referentiecases

Foto credits: Anže Cokl

Referentiecases

Bekijk onze verschillende referentiecases & testimonials

Type isolatie

Soort project

Merken

Land

We kunnen geen resultaten vinden op basis van je zoekopdracht

Zwevegem swimming pool, REDAir, RockFit Duo, ventilated facade
Geventileerde gevel
01 okt 2018

Duurzame isolatie voor geventileerde gevel zwembad

Het nieuwe gemeentelijke zwembad van Zwevegem maakt deel uit van een PPS-project. Een bepalende factor bij dergelijke projecten is de hoge kwaliteit en de lange levensduur van de bouwmaterialen. Voor de isolatie van de geventileerde gevel genoot de REDAir® oplossing van ROCKWOOL als snel de voorkeur van de bouwheer en ontwerpers.

Lees meer
plat dak, tauroxx, rhinoxx, xycarb, fri, roofer
Plat dak
26 apr 2018

Brandveilige plat dak isolatie voor SXT

Schunk Xycarb Technology laat in Helmond een nieuw internationaal hoofdkantoor en een hypermoderne productiefaciliteit verrijzen. In beide gebouwen speelt brandveilige ROCKWOOL plat dak isolatie een belangrijke rol.

Lees meer
mm25, teclit, rockwool 810, hvac, fp
Technische isolatie
09 feb 2018

ROCKWOOL TECLIT + 810 voor MM25

Het Rotterdamse kantoorpand MM25 werd in 2017 herontwikkeld tot SMART building. De gehele technische installatie werd vernieuwd om een hypermodern klimaatsysteem aan te leggen. Mede dankzij ROCKWOOL 810 en ROCKWOOL TECLIT verbeterde het energielabel van het pand E naar A.

Lees meer
case, nijhuis, fire, brand
Plat dak
13 dec 2017

Miljoenenschade door dakbrand

Enkele weken voor de opening van het nieuwbouwpand van Nijhuis CNC,verwoestte een fikse dakbrand de dakbedekking en isolatie. De brand werd veroorzaakt door kortsluiting in het systeem van de zonnepanelen. Bij de wederopbouw werd bewust voor ROCKWOOL rotswol dakisolatie gekozen.

Lees meer
case, zevenhuizen, 6d concept, vorm, spouwmuurisolatie, cavity wall insulation
Gevel
29 sep 2017

ROCKWOOL spouwmuurisolatie vaste prik voor VORM

In Zevenhuizen werden 35 woningen gebouwd volgens het 6D Wonen concept van VORM. Het concept biedt opdrachtgevers ruime architecturale vrijheid en geeft kopers tal van mogelijkheden om de woning een ‘eigen gezicht’ te geven. De spouwmuurisolatie van ROCKWOOL is standaard onderdeel van elke 6D woning. Een bewuste keuze van VORM.

Lees meer
Hof ter Schelde, reference project, referentie, spouwmuur, cavity wall insulation
Gevel
25 sep 2017

Zorgcampus Hof ter Schelde

Brandveiligheid was voor SVR-ARCHITECTS de belangrijkste reden om de 20.000 m² spouwmuur van Zorgcampus Hof ter Schelde te isoleren met ROCKWOOL steenwol. Daarnaast is de architect vol lof over de verwerkbaarheid en het thermisch efficiënte eindresultaat.

Lees meer
Laad meer

01

Brandveiligheid

Bestand tegen temperaturen tot boven 1.000 °C

Bouwgrond is een schaars goed in stedelijke gebieden en steeds meer mensen wonen en werken in hoge gebouwen. Dit biedt briljante en veilige woonoplossingen, maar kan ook ernstige gevolgen hebben als er een brand uitbreekt.

Brandveiligheid rotswol

02

Thermisch comfort

Energie besparen door optimaal binnenklimaat

Een optimaal binnenklimaat is belangrijk voor gezonde en comfortabele woon- en werkomstandigheden. Thermisch comfort zorgt bovendien voor dalende kosten van verwarming, koeling en ventilatie en ook de ecologische voetafdruk van een gebouw wordt kleiner.

Thermisch comfort rotswol

03

Geluidsisolatie

Geluiden blokkeren, absorberen of versterken

Spoorwegen, tramsporen, wegen, vliegvelden: een goede infrastructuur is cruciaal voor het leven in de stad, maar kan leiden tot geluidsoverlast. Trillingen in de grond, verkeerslawaai en geluidshinder door mensen hebben allemaal een aanzienlijke negatieve impact op ons welzijn, vooral in dichtbevolkte gebieden. Een goede geluidsisolatie van gebouwen kan de geluidshinder verminderen.

Geluidsisolatie rotswol

04

Lange levensduur

Prestaties verbeteren en grotere stabiliteit tegen lagere kosten

Duurzame steden bouwen die berekend zijn op de bevolking van nu en morgen: dat is de uitdaging waar we voor staan. Deze uitdaging vraagt om gebouwen die gemaakt zijn van robuuste elementen en hierdoor minder technische supervisie en renovatie vergen. Rotswol maakt het mogelijk om deze duurzame steden te bouwen.

Lange levensduur rotswol

05

Ontwerpvrijheid

Fraaie vormgeving én sterke productprestaties

Mensen voelen zich meer op hun gemak en gemotiveerd wanneer ze in een mooie omgeving wonen of werken. Een plek waar mensen graag tijd doorbrengen kan de sociale samenhang vergroten en buurten veiliger en gezonder maken. De architect die inspirerende gebouwen wil ontwerpen, heeft daarvoor flexibele en esthetisch veelzijdige materialen nodig.

Vormgeving rotswol

06

Waterafstotendheid

Goede luchtkwaliteit in gebouwen

Een groot deel van ons leven brengen we door in gebouwen, waar de luchtkwaliteit vaak van slechte kwaliteit is. Als er onvoldoende wordt geïsoleerd, ontstaat het risico dat warme, vochtige lucht condenseert op koude of onvoldoende geïsoleerde oppervlakten, waardoor schimmel kan ontstaan. Rotswol gaat niet alleen schimmelvorming tegen, maar is bovendien dampopen en waterafstotend.

Waterafstotendheid rotswol

07

Circulariteit

Herbruikbare en recyclebare materialen

Wij vinden het belangrijk om de grondstoffen van onze planeet, zoals steen, beter te gebruiken. Rotswol is een duurzaam materiaal: het wordt duurzaam geproduceerd, is gemaakt van duurzame grondstoffen en draagt letterlijk zijn steentje bij aan het creëren van duurzame gebouwen. Dankzij onze recyclebare producten kunnen we een circulair bedrijfsmodel hanteren.

Circulariteit rotswol