Dak na renovatie klaar voor volgende generatie

De bedrijfsruimte van Soons Interieurbouw in Schimmert (NL) was dringend toe aan een dakrenovatie. Brandsma Dakservice uit het nabijgelegen Schinnen werd ingeschakeld om het dak van het bedrijfspand onder handen te nemen. Het stalen dak wordt gefaseerd voorzien van een nieuwe bedekking, waarbij de oude rotswolplaten retour genomen worden via de service Rockcycle®. Als isolerende laag is gekozen voor ROCKWOOL rotswolplaten. 

Het familiebedrijf Soons Interieurbouw kent een rijke geschiedenis. Het timmerbedrijf dat in 1829 door Frans Wolter Soons opgericht werd, is in zeven generaties uitgegroeid tot moderne interieurbouwer, voornamelijk actief in het hogere marktsegment. In 1994 nam het zijn intrek in een nieuw bedrijfspand van 2.000 m². De stalen constructie biedt onderdak aan een kantoorruimte en productiehal. Inmiddels was de dakbedekking echter verouderd, waardoor er lekkages ontstonden. De oude dakbedekking wordt in vijf weken tijd in delen vervangen. “Per dag slopen we zo’n 200 m² dakbedekking. Dat oppervlak bedekken we vervolgens meteen weer”, vertelt Roel Brandsma, eigenaar van Brandsma Dakservice. De nieuwe dakbedekking bestaat uit een bitumineuze dampremmende laag. Daarop worden ROCKWOOL Rhinoxx steenwolplaten geplaatst die mechanisch worden bevestigd. Dit wordt afgedekt door een tweelaags bitumensysteem, waarvan de eerste laag geschroefd wordt en de tweede gebrand. “Een mooi pakket”, aldus Brandsma. 

Projectgegevens

ProjectRenovatie plat dak
LocatieSchimmert, Nederland
Opdrachtgever  Soons Interieurbouw
Project, reference, Soons Interieurbouw, ROCKCYCLE, recycle
Project, reference, Soons Interieurbouw, ROCKCYCLE

Brandsma Dakservice maakt gebruik van de recyclageservice Rockcycle. In de ROCKWOOL recyclagefabriek worden rotswolresten tot briketten geperst, om vervolgens te worden hergebruikt als grondstof voor de productie van nieuwe rotswol. Nieuwe producten bestaan daarmee tot wel voor de helft uit gerecycleerde grondstoffen.

Project, reference, Soons Interieurbouw, ROCKCYCLE

Meer weten over Rockcycle?

Met ROCKCYCLE helpen we je bij het inzamelen van rotsol resten van de werf voor recyclage. Bovendien nemen we de verdere logistieke afhandeling voor onze rekening. 

rockcycle, arrows, recycle