Op het terrein van het Genkse sportcentrum wordt een dubbele hal met een oppervlakte van 4.800 m² gebouwd. BEL! Architecten en NEY & Partners tekenden voor het speciale ontwerp dat bestaat uit drie paraboolgewelven waarin vorm, stabiliteit, akoestiek en lichtbeheersing worden opgelost. ROCKWOOL Caproxx Energy isolatie van 60 mm dik, in drie lagen geplaatst, voor het gebogen dak van de sporthal was een weloverwogen keuze.

Vermits het bestaande stedelijk sportcentrum een beschermd gebouw is, wou opdrachtgever Stad Genk de nieuwe sporthal een even sterke uitstraling geven. Het gebouw, met zijn 18 meter even hoog als het dak van het zwembad ernaast, wordt een dubbele sporthal met centraal er tussenin de inkomhal, met cafetaria en kleedruimtes. 

Projectgegevens

ProjectSporthal Genk
LocatieGenk
Opdrachtgever    Stad Genk
Sporthal Genk, reference case, parabooldak, FRI