ROCKWOOL TECLIT is speciaal ontwikkeld voor het isoleren van koudeleidingen van technische installaties en is geschikt voor drinkwater-, koelwater- en koudeluchtleidingen. Dit hoogwaardige, onbrandbare isolatiesysteem van rotswol combineert alle beproefde eigenschappen van ROCKWOOL producten.

Het ROCKWOOL TECLIT systeem is door het onafhankelijk instituut FIW (Forschungsinstitut für Wärmeschutz) in München getest en geschikt bevonden voor koude-isolatie.

Voordelen TECLIT

  • Brandveilig
  • Uiterst robuuste anticondenslaag
  • Eenvoudig en snel te verwerken
  • Geschikt voor temperaturen tussen 0 °C en 250 °C

Technische ondersteuning
Wil je graag meer weten over ROCKWOOL TECLIT? Onze adviseurs verzorgen graag een persoonlijke presentatie of geven graag technisch advies.

01

Brandveilig

Het onbrandbare isolatiemateriaal garandeert een optimale brandveiligheid.

Daarom kan het materiaal bijvoorbeeld in gangen openliggend en zonder extra brandbeveiliging worden gebruikt. Dit reduceert de risico's en spaart tijd, kosten en ruimte uit.

02

Uiterst robuuste anticondenslaag

Dankzij zijn speciale versterking met glasvezel is de nieuw ontwikkelde aluminiumfolie veel robuuster en stootvaster dan traditionele aluminiumlagen.

Niet alleen tijdens het gebruik maar ook tijdens de bouwfase wordt daardoor schade aan de buitenkant voorkomen.

03

Eenvoudig te verwerken

Het ROCKWOOL TECLIT systeem is heel eenvoudig te installeren en de installatie ervan verschilt amper van die van traditionele ROCKWOOL isolatiematerialen.

De installatietijd ten aanzien van conventionele isolatiematerialen is aanzienlijk korter, vooral bij complexe leidingssystemen met veel ventielen, hoeken en flenzen.

04

Geschikt voor temperaturen tussen 0 °C en 250 °C

Het ROCKWOOL TECLIT systeem is speciaal ontwikkeld voor koude-isolatie.

Het kan echter ook bij temperaturen tot 250 °C gebruikt worden. In technische installaties die met wisselende temperaturen worden gebruikt, bijvoorbeeld in de zomer om te koelen en in de winter om te verwarmen, voldoet het TECLIT systeem aan de steeds striktere eisen voor koude- en warmteisolatie.

Verwerkingsvideo ROCKWOOL TECLIT

De video toont een duidelijke stap-voor-stap verwerking van het TECLIT-systeem

HVAC, technische isolatie, segmentfoto, TECLIT, ROCKWOOL 810, nl, vl, fr