Bij ROCKWOOL geloven we: afval bestaat niet. Rotswol isolatie is namelijk volledig recycleerbaar. Rockcycle helpt u om rotswol resten van de bouwplaats eenvoudig in te zamelen voor recyclage en neemt u de verdere logistiek uit handen.

Met behulp van containers kunt u de rotswol resten eenvoudig inzamelen en scheiden van het overige bouwafval. Rockcycle haalt deze vervolgens voor u op. U heeft er dus geen omkijken meer naar; dat scheelt tijd en handlingskosten! De containers worden aangeleverd bij de recyclagefabriek van ROCKWOOL. Hier worden de resten rotswol hergebruikt voor de productie van nieuwe hoogwaardige rotswol producten. Zo sluiten we samen de kringloop.

Hoe gebruik maken van Rockcycle?

Het Rockcycle retoursysteem is ontwikkeld in samenwerking met Renewi, expert op het gebied van inzameling, verwerking en recycling van restmaterialen. Renewi verzorgt zowel de logistiek als de administratie voor Rockcycle en is daarom uw centrale aanspreekpunt wanneer u meer wilt weten of gebruik wilt maken van deze service.

Duurzame grondstof
0

Elk jaar produceert de aarde 38.000 keer meer basalt dan ROCKWOOL voor de productie van rotswol gebruikt.

Recycleerbare grondstof
0

Onze rotswol producten bestaan voor tot wel 50% uit gerecycleerde materialen.

Video thumbnail 7sos landing pages

ROCKWOOL: van nature circulair

Wij vinden het belangrijk om de grondstoffen van onze planeet, zoals steen, beter te gebruiken. Rotswol is een duurzaam materiaal: het wordt duurzaam geproduceerd, is gemaakt van duurzame grondstoffen en draagt zijn steentje bij aan het creëren van duurzame gebouwen. Dankzij onze recycleerbare producten kunnen we een circulair bedrijfsmodel hanteren.

Circulariteit