Uitstekende akoestische prestaties

Steen houdt niet alleen hitte en vuur tegen. ROCKWOOL steenwol biedt ook zeer effectieve bescherming tegen geluidoverlast.

Dankzij zijn open, poreuze structuur enerzijds en massa anderzijds, absorbeert ROCKWOOL rotswol isolatie geluid sterk en vermindert het geluidstrillingen in hoge mate. Toegepast in daken, gevels, muren, wanden, plafonds, vloeren, in de omgeving van lawaaierige machines en zelfs onder spoorwegen fungeert ROCKWOOL rotswol als een effectieve geluidsbarrière.

Lawaai in de omgeving is van serieuze invloed op mensen. Het onderbreekt dagelijkse activiteiten op school, werk en thuis. Het kan in het ergste geval zelfs gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals luistervermoeidheid, gehoorverlies en slaapverstoringen. Veel huiseigenaren hebben last van geluidsoverlast

van buren omdat hun huis niet voldoende is geïsoleerd tegen geluid. Op kantoor en op andere werkplekken kunnen gesprekken in de buurt of andere ongewenste geluiden zorgen voor afleiding, wat vaak een negatieve invloed heeft op de concentratie en efficiëntie van medewerkers. Dit alles kan worden voorkomen met ROCKWOOL geluidsisolatie.

Op kantoor en op andere werkplekken kunnen gesprekken in de buurt of andere ongewenste geluiden zorgen voor afleiding, wat vaak een negatieve invloed heeft op de concentratie en efficiëntie van medewerkers. Dit alles kan worden voorkomen met ROCKWOOL geluidsisolatie.

Verbeterd comfort, voor elk type gebouw

Het ROCKWOOL assortiment biedt akoestische oplossingen voor uiteenlopende toepassingen. Of u nu het algehele binnenklimaat wilt verbeteren, de akoestiek binnenshuis of op de werkplek wilt veraangenamen of wilt voorkomen dat geluid van buiten het gebouw binnenkomt: er is voor iedere situatie een oplossing.

Bekijk het ROCKWOOL assortiment
verpakking