icon, 7 strenghts of stone, white on red background, for website, stärken von steinwolle, weiß auf rot, circularity, ökologie, germany

Duurzame grondstof

Rotswol is een natuurproduct, dat gemaakt wordt van het vulkanische gesteente basalt. Deze duurzame grondstof is rechtstreeks afkomstig uit de aarde en nagenoeg onuitputtelijk: elk jaar produceert de aarde 38.000 keer meer basalt dan ROCKWOOL voor de productie van rotswol gebruikt.

stones, basalt, photo, germany, BuR

Afval hergebruiken

In een circulaire economie moeten producten zo lang mogelijk worden gebruikt. Én zo veel mogelijk worden hergebruikt, als ze het einde van hun levensduur bereiken. De bouwsector produceert wereldwijd ongeveer een derde van al het afval, waarvan een groot deel op de vuilstort terechtkomt. Wij weten dat dit niet zo hoeft te zijn. In onze eigen recyclagefabriek recyclen we niet alleen rotswol. We verwerken er ook afval van andere industrieën tot secundaire grondstof voor de productie van nieuwe rotswol.

RockWorld imagery,The Big Picture, bin, trash, recycle, recycling, waste

ROCKWOOL rotswol recycleren

De ROCKWOOL producten kunnen eenvoudig verwijderd worden bij de renovatie of afbraak van een gebouw. Ze kunnen vervolgens gerecycleerd worden tot nieuwe producten. In feite kan rotswol keer op keer gerecycleerd worden tot nieuwe rotswol: dit is een belangrijk aspect van het circulaire kringloopmodel en een manier om onze visie voor duurzame steden van de toekomst te delen.

ROCKWOOL heeft al sinds 1992 een eigen recyclingfabriek waar rotswolresten uit eigen fabriek en van de bouwplaats worden hergebruikt voor de productie van nieuwe rotswolproducten. De service ROCKCYLE® is in het leven geroepen om klanten te helpen met het inzamelen van rotswolresten van de bouwplaats. Zo kunnen we samen de kringloop sluiten.

Duurzaamheidsrapport 2018

In het Duurzaamheidsrapport lees je wat ROCKWOOL het afgelopen jaar heeft bereikt op het gebied van duurzaamheid en wat er in de komende jaren gedaan zal worden.

Duurzaamheidsrapport 2018 downloaden
RockWorld imagery, The big picture, urban, city, buildings