Daadwerkelijk duurzaam

Een uiterst duurzaam isolatiemateriaal

ROCKWOOL rotswol is uiterst duurzaam: niet alleen helpt het bij het creëren van duurzame gebouwen, het wordt ook duurzaam geproduceerd en gemaakt van duurzame grondstoffen. Het draagt bij aan CO₂-reductie en is volledig recycleerbaar.

Rotswol is een natuurproduct, primair gemaakt van het vulkanisch gesteente basalt. De duurzame grondstof basalt is rechtstreeks afkomstig uit onze aarde en nagenoeg onuitputtelijk: elk jaar produceert de aarde 38.000 maal meer basalt dan ROCKWOOL voor de productie van rotswol gebruikt. Maar wat zeker ook belangrijk is, is de opzet van ons hightech productieproces, dat ervoor zorgt dat al onze isolatieproducten op duurzame en milieuvriendelijke wijze worden gemaakt. 

Energiebesparing en CO₂-reductie
Een van de beste manieren om het energieverbruik en de CO₂-uitstoot van een gebouw te verlagen, is door het gebouw goed te isoleren. ROCKWOOL rotswol isolatie zorgt dankzij zijn uitstekende thermische kwaliteiten voor een aanzienlijke energiebesparing en vermindering van CO₂-uitstoot. De energie die tijdens de productie van het isolatiemateriaal wordt gebruikt, wordt al binnen enkele maanden gecompenseerd door de energiebesparing die de betreffende isolatie oplevert. De isolatie van ROCKWOOL werkt bovendien onverminderd gedurende de gehele levenscyclus en vereist geen onderhoud of vervanging. Met andere woorden: een eenmalige investering die snel is terugverdiend!

Volledig recycleerbaar

ROCKWOOL rotswol is herbruikbaar en volledig recycleerbaar. Aan het eind van de levenscyclus kan het materiaal volledig worden gerecycled. Al sinds 1992 heeft ROCKWOOL een eigen recyclingfabriek waar rotswolresten uit eigen fabriek en van de bouwplaats worden hergebruikt voor de productie van nieuwe rotswol producten. 

De service ROCKCYCLE is in het leven geroepen om klanten te helpen rotswolresten van de bouwplaats eenvoudig in te zamelen en aan te leveren voor recycling in de ROCKWOOL fabriek. Zo sluiten we samen de kringloop.

Meer weten over ROCKCYCLE? Lees hier verder
RockWorld imagery,The Big Picture, circularity, reuse, stonewool, recycling

Duurzaamheidsrapport 2017

In het rapport lees je wat ROCKWOOL het afgelopen jaar op het gebied van duurzaamheid heeft bereikt en wat er in de komende jaren gedaan zal worden.

Download het rapport
sustainability report