Zeer lange levensduur

Een keuze voor het leven

ROCKWOOL rotswol heeft een zeer lange levensduur van gemiddeld 55 jaar. Het isolatiemateriaal behoudt gedurende deze levensduur zijn uitstekende isolerende werking.

Stilstaande lucht is het beste natuurlijke thermische 'isolatiemateriaal'. Rotswol omhult stilstaande lucht en heeft daarom een hoge, natuurlijke isolatiewaarde. Aangezien ROCKWOOL isolatiematerialen niet verouderen, is een blijvend hoge en gelijkblijvende isolatiewaarde gegarandeerd. Dankzij de unieke wolstructuur grijpen afzonderlijke rotswol platen, dekens en pijpschalen naadloos in elkaar. Omdat ROCKWOOL rotswol niet krimpt of uitzet, is deze naadloze aansluiting ook in de toekomst gewaarborgd.

Ongevoelig voor veroudering
Gedurende de zeer lange levensduur van ROCKWOOL rotswol isolatie blijft de uitzonderlijke dimensionele stabiliteit behouden. ROCKWOOL isolatiematerialen zijn ongevoelig voor veroudering. Ze zijn vormvast, zakken niet uit en krimpen of schotelen niet. Hierdoor blijft de isolatie altijd perfect aaneengesloten en ontstaan er geen koudebruggen. De uitstekend isolerende kwaliteit blijft zo constant hoog gedurende de gehele levensduur van een gebouw.

 
Waterafstotend en schimmelvrij
Een groot deel van ons leven brengen we door in gebouwen, waar de luchtkwaliteit vaak van slechte kwaliteit is. Vochtschade is in veel huizen een probleem, dat bovendien het risico op allergische reacties vergroot. Als er onvoldoende wordt geïsoleerd, of de isolatie niet correct wordt aangebracht, ontstaat het risico dat warme, vochtige lucht condenseert op koude of onvoldoende geïsoleerde oppervlakten, waardoor schimmel kan ontstaan. ROCKWOOL isolatiematerialen zijn waterafstotend, niet-hygroscopisch en niet-capillair. Waterdamp baant zich moeiteloos een weg door de dampopen rotswol zonder in het materiaal te condenseren. Daarnaast is rotswol kiemvrij en anorganisch. Dankzij deze combinatie van eigenschappen vormt het geen voedingsbodem voor bacteriën en krijgt schimmelvorming geen kans.

Eenmalige investering

Vanwege al deze redenen is ROCKWOOL isolatie een waardevolle, eenmalige investering die de energierekening maand na maand, tot in lengte van dagen kan verlagen.

Spouwmuurisolatie na 35 jaar

Tijdens de verbouwing van een woning in het Belgische Zichem stuitte de aannemer op ROCKWOOL spouwmuurisolatie die na 35 jaar nog altijd piekfijn in orde was. Zó goed zelfs, dat het materiaal probleemloos hergebruikt had kunnen worden.

Lees meer
steenwol 35 jaar, spouwmuurisolatie, cavity wall insulation after 35 years