Thermisch comfort

Een optimaal binnenklimaat, ongeacht het weer

icon, 7 strenghts of stone, white on red background, for website, stärken von steinwolle, weiß auf rot, thermal properties, wärmeschutz, germany

Een optimaal binnenklimaat: beter voor jou en het milieu

Een constante binnentemperatuur heeft een positieve invloed op de woon- en werkomstandigheden. Bovendien kunnen door temperatuurbeheersing de kosten van verwarming, koeling en ventilatie aanzienlijk verminderd worden. Ook de ecologische voetafdruk van een gebouw wordt kleiner. ROCKWOOL isolatie is een buitengewoon flexibel materiaal dat temperatuurschommelingen tegengaat.

We hebben een belofte gemaakt: duurzame steden bouwen die de menselijke ontplooiing bevorderen. Door de luchtstroom en warmtestroom te beperken, behouden onze producten hun vorm en densiteit. Zo blijven ze tijdens de volledige levenscyclus van het gebouw optimaal presteren en kunnen we onze belofte blijven waarmaken.

ROCKWOOL rotswol krimpt niet en zet niet uit. Hierdoor ontstaan geen naden en kieren tussen isolatieplaten, waardoor koudebruggen worden voorkomen en een constante isolatiewaarde wordt geleverd. Bovendien heeft rotswol een hoog warmte-accumulerend vermogen: in de winter wordt warmte vastgehouden in een gebouw, in de warme zomermaanden blijft het binnen juist langer koel. Dit zorgt het hele jaar door voor een comfortabel binnenklimaat.

Constante isolatiewaarde van rotswol

De thermische eigenschappen van onze producten zijn te danken aan de structuur van rotswol. Rotswol omhult stilstaande lucht en heeft daardoor een hoge, natuurlijke isolatiewaarde. Het materiaal is ongevoelig voor veroudering, waardoor we een hoge en gelijkblijvende thermische prestatie kunnen garanderen.

People, Humans, Fireplace, Indoor comfort, Home

De kracht van rotswol

Ontdek de overige voordelen van rotswol